Според информацията Димитров е връчил официално консулския си патент на директора

...
Според информацията Димитров е връчил официално консулския си патент на директора
Коментари Харесай

Новият генерален консул на България в Битоля встъпи в длъжност

Според информацията Димитров е връчил публично консулския си патент на шефа на дирекция " Държавен протокол " на външното министерство на Република Северна Македония - дипломат Кенан Рамадани, на 10 април. 

В обръщението си Николай Димитров показва, че възприема като висока чест решението на българската страна да го назначи за общоприет консул в Битоля, и благодари на управляващите в Република Северна Македония за издаването на съответната екзекватура.

Той декларира и че встъпва в своите отговорности на общоприет консул на България в Битоля с най-искрени планове да способства за насърчаване на двустранните връзки сред България и Република Северна Македония в границите на избрания консулски окръг. Димитров акцентира също близостта в културно отношение, както и непосредственото съседство като отлични предпоставки и благоприятни условия за развиване на двустранните връзки в разнообразни сфери като бизнеса, стопанската система, културата и туризма.

В хода на диалога особено внимание е било отделено върху нуждата от повишение на свързаността сред двете страни и съдействието за построяването на транспортната инфраструктура в района по оста Запад-Изток и ролята за това на Коридор 8, показват от Министерство на външните работи.

Николай Димитров встъпва в служба в миг на напрежение сред двете страни поради заличаването на българските клубове в РСМ и поради вписването на българските македонци в Конституцията на югозападната ни съседка. Освен това бяха разменени реплики сред президентите на двете страни. Македонският президент Стево Пендаровски сподели пред телевизия Сител, че в последните 2 години не е имал " нито един градивен диалог с президента Радев ", до момента в който българският му сътрудник Румен Радев отвърна, че " за последните години най-малко 10 пъти " го канил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР